Valgår farver studietur til USA
3a fra Køge Handelsgymnasium tager på studietur
til den folkerige stat Californien i det store USA fra fredag den 29. september og 14 dage frem. 3a er med årets studietur heldige at ramme staterne i et valgår. Ud over det forestående præsidentvalg, byder programmet blandt andet på besøg Stanford universitetet og Google i Silicon Valley.
”Turen former sig som et roadtrip, hvor klassens 31 elever og fire af dens lærere, Sine H. Hansen, Mads Waneck, Henning Maarup og undertegnede, kører i fire store vans rundt i Californien. Vi starter i San Francisco og har endestation i Los Angeles,” fortæller lektor Henrik Kureer, der underviser 3a i international økonomi. Atter i år har han sammen den erfarne USA-kender og underviser Henning Maarup arrangeret endnu en højt belagt studietur med fagligt fokus på Samtidshistorie og studieretningsfagene International økonomi A og Kulturforståelse B, der kendetegner en klasse på studieretningen International Business Studies. ”Helt konkret i år udmønter fagligheden sig i temaerne Silicon Valley, den amerikanske velfærdsmodel samt det amerikanske præsidentvalg,” fortæller Henning Maarup. ”Klassen opholder sig således fire dage i Silicon Valley – området syd for San Francisco, hvor mange af verdens førende it-firmaer har hovedkvarter. ”Her kommer vi rundt om fx Hewlett-Packard Garage, Innovation Center Denmark, og besøger grundlæggeren af IT-virksomheden Napatech, Thomas Jørgensen,” fortæller Henning Maarup. Henrik Kureer stemmer i: ”Ja, og atter i år har skolen været så heldig at få adgang til Googles hovedkvarter, som ellers er lukket land for skoleklasser. Klassen skal her besøge danskeren Christian Stefansen, som står i spidsen for en forskergruppe hos Google. Og klassen skal også besøge Stanford universitetet, som er drivkraften i områdets udvikling.” ”Vores studerende er hjemme fra klædt på med teori, og til turen har de forberedt sig på møder med vores værter rundt om på virksomhederne. På den måde får de efterprøvet teori i praksis og mødt mennesker, som beskæftiger sig med stofområderne i hverdagen,” siger Henrik Kureer. ”Endelig skal vi også besøge det danske firma Endomondo, som står bag verdens absolut førende sports-app til mennesker, som cykler og løbetræner. Endomondo har 10 mio. brugere og er på vej til det helt store gennembrud,” siger Henrik Kureer og henviser til at firmaets app ligger højt på fx App Store.
Alt bliver større i valgår
”Fagligt har vi som sagt også den amerikanske velfærdsmodel og det amerikanske præsidentvalg i fokus. Vi besøger Glide Memorial Church i San Francisco, som står for daglig uddeling af 300-400 måltider til fattige hjemløse,” fortæller Henning Maarup. ”I Los Angeles skal 3a på besøg i Reagan State Building, hvor man skal møde en af Californiens førende politikere, nemlig Eric Bauman. Han er formand for det demokratiske partis Los Angeles afdeling, som endda er USA's største partiafdeling. Han vil bl.a. diskutere velfærd og præsidentvalg med de studerende. Og endelig – for det er jo valgår – skal 3a besøge et af Barack Obamas lokale valgkontorer i Los Angeles, hvor frivillige arbejder på højtryk for at skaffe stemmer til det præsidentvalget tirsdag den 6. november,” siger Henrik Kureer.