Faglige forbindelser
Køge Kommune har i marts 2011 igangsat Køge Uddannelsesnetværk som et foreløbigt treårigt projekt. Målet er at skabe et netværk mellem Køges ungdomsuddannelser, Køge erhvervsliv og Køge Kommune.
Netop nu finder de første konkrete aktiviteter i Køge Uddannelsesnetværks historie sted – nemlig seminar for undervisere og Sportsevent for elever.
Køge har fået et netværk som samler kommunens 10. klasser, ungdomsuddannelser og erhvervslivet i området. Køge Kommune er igangsætter og har sat penge af til at få sat skub i konkrete projekter over en foreløbig treårig periode. Det er et forsøg på at binde institutionerne sammen om uddannelse, mindske frafald og sikre praktikpladser til de unge i løbet af deres ungdomsuddannelse. Første møde blev afholdt i marts 2011 og repræsentanterne kommer fra Køge Kommune, Køge Handelsskole, Køge Gymnasium, EUC Sjælland, Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård, UUV, VUC Roskilde, FTF og LO som repræsentanter for arbejdstagere, DA som repræsentant for arbejdsgivere (Junckers og Maler Svend), Center for Dansk og Integration samt to elevrepræsentanter fra Køge Handelsskoles Merkantil-afdeling. Køge Uddannelsesnetværk har i første omgang igangsat tre initiativer: Et rettet mod eleverne, et andet mod lærere, mens det tredje er en indsats for flere praktikpladser og informationer til mindre virksomheder om hvordan man kan få en elev.
Sikkerhedsnet for unge
I slutningen af uge 46 fandt det første initiativ sted. Undervisere fra Køge Handelsskole, Køge Gymnasium, EUC Sjælland, VUC Roskilde, Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård samt fra Køge Kommunes 10. klassecenter tog på to-dags seminar for at netværke og få styrket et fagligt samarbejde mellem underviserne på tværs af uddannelsesinstitutionerne i Køge. Samarbejdet skal være med til at give viden om hinandens arbejde, de forskellige faglige optikker og nedbryde barrierer. På seminaret skal underviserne endvidere have fokus på gruppen af unge, der er i risiko for at opgive deres uddannelse. Seminaret skal afdække hvem de unge frafaldstruede er og give bud på hvordan underviserne kan skabe større opmærksomhed på dem i den daglige undervisning.
Spejle behov hos unge
Det første elevarrangement i Køge Uddannelsesnetværks historie bliver en Sportsevent, som finder sted i Ravnsborghallen fredag den 25. november fra kl. 8. Deltagerne kommer fra Køge Gymnasiums stx og hf, EUC Sjællands eud og htx, VUCs avu og hf, Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård samt Køge Handelsskoles hhx- og merkantilafdeling. Eleverne blandes på hold og for en dag skal de arbejde tæt sammen med elever fra andre uddannelser. Tovholderne bag elev-arrangementet er uddannelseschef Hans Severinsen og elevrepræsentanterne Jan Fogde og Michele Mikkelsen fra Køge Handelsskoles Merkantil-afdeling. Med til planlægningen af Sportsevent og indhentning af sponsorpræmier har de fået selskab af elevcoach Morten Rasmussen fra samme skole. For Jan Fogde og Michele Mikkelsen har det været en spændende og udfordrende opgave at deltage i Køge Uddannelsesnetværk. ”Vi har fået lov til at sidde med og komme med forslag til aktiviteter,” fortæller Jan Fogde. ”Det er noget helt andet end skole. Her sidder vi over for skoleledere, politikere og repræsentanter for erhvervslivet – og vi har oplevet, at de har været lydhøre og taget os alvorligt,” siger Jan Fogde. ”Vi har været med i netværket for at blive hørt om vores syn på de enkelte forslag – og for selv at stille forslag om hvad der skal til for at gøre elevmålgruppen interesseret,” fortæller Michele Mikkelsen. ”For os har det været motiverende at deltage i et netværk, som har til opgave at skabe flere praktikpladser – for det er en mangelvare for mange undervejs i deres uddannelsesforløb.” ”Lige nu og her glæder vi os til Sportsevent – vi opfordrer alle deltagerne til at være gode ambassadører for deres skoler og uddannelser. Kom med åbent sind og vær nysgerrige på hinanden. Vi skal have Køge Uddannelsesnetværks elevinitiativ godt i gang,” siger Jan Fogde og Michele Mikkelsen samstemmigt.